Použitie v gastronómii

Tymian je nenahraditeľnou súčasťou európskej, najmä stredomorskej kuchyne, a patrí i do kuchyne Stredného Východu. Ako jedna z mála bylín, svoju chuť nestratí ani pri dlhom a pomalom varení. Ak sa používa s rozvahou, zvýrazní chuť ostatných korení.

Hodí sa k teľaciemu, jahňaciemu aj hovädziemu mäsu, k hydine, rybám i paradajkovým jedlám. Pretože uľahčuje trávenie, pridáva sa aj do menej stráviteľných strukovinových alebo kalorickejších jedál. Tiež ho môžete vmiešať do omáčok, polievok a vývarov.

Na dochutenie jedál je výborný v kombinácii s citrónom, cesnakom a bazalkou, k pečenému a grilovanému mäsu ho používajte spolu so šalviou a rozmarínom.

Skvelé výsledky pri grilovaní môžete dosiahnuť, ak niekoľko hodín predtým marinujete mäso s tymianom, šalviou a rozmarínom, zmiešanými spolu s dobrým extra panenským olivovým olejom a čiernym korením. Dobre sa tiež spája s aj inými stredomorskými bylinami ako oregano či majorán.

 

Zázračný tymian

balenie

20g sklenená nádobka, 30g papierové vrecko

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Grécky bio tymian”

Related Products

x

Prevádzkovateľ Internetovej stránky za účelom analýzy návštevnosti, zlepšenia obsahu Internetovej stránky a personalizácie reklám používa súbory Cookie s dobou spracúvania 3 rokov. Prajete si používať súbory Cookie?

Súhlasím Nesúhlasím Centrum bezpečnosti Nastavenia bezpečnosti